Hoogbegaafdheid binnen de jeugdzorg

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

Ben jij werkzaam in de jeugdzorg en heb je wel eens te maken gehad met hoogbegaafde kinderen, jongeren en/of ouders (of verzorgers)? Dan weet je wellicht dat deze groepen vaak te maken hebben met unieke uitdagingen en behoeften die niet altijd begrepen worden.

In deze e-learning leer je wat hoogbegaafdheid inhoudt en hoe je als zorgprofessional effectiever kunt communiceren en samenwerken met hoogbegaafde kinderen en jongeren, de ouders van deze kinderen en jongeren, en ouders/verzorgers die zelf hoogbegaafd zijn. We bespreken verschillende kenmerken van hoogbegaafdheid en hoe deze zich kunnen uiten in het gedrag. Ook gaan we in op hoe je hoogbegaafde kinderen en jongeren het beste kunt herkennen, begrijpen en ondersteunen in hun ontwikkeling en behandeling. Daarnaast komt aan bod waar je op kunt letten in de communicatie met hoogbegaafde ouders/verzorgers en de wijze waarop zij omgaan met problemen.

Door het volgen van deze e-learning vergroot je niet alleen je kennis en inzichten over hoogbegaafdheid, maar kun je ook bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor deze specifieke doelgroep.